Pappa Pelle

När jag fyllde 19 år tyckte min farsa det var dags för mig att flytta. Så blev det. En morgon hade han ringat in 10 annonser i DN om bostadsrätter som var till salu. På den tiden kunde man faktiskt köpa en lägenhet utan att man pantsatte sig för hela livet.

När vi hittat en etta på 28 kvadrat som han tyckte att jag gillade var processen ganska enkelt, och snart stod jag som lägenhetsägare.

Lägenheten hade ett rätt omfattande renoveringsbehov, och eftersom jag faktiskt trivdes bra hemma hos morsan och farsan gjorde jag mig ingen brådska. Faktum är att till slut ruttnade sagda föräldrar och färdigställde kvarten åt mig och jag började flytta in.

Livet som singelman var hårt. Man måste tvätta själv, laga mat själv, handla själv..åt sig själv- iaf. för det mesta. Fest hos Pelle var inte ens att tänka på, eftersom det under mig bodde en man som jag och mina kompisar döpte till döden. Döden var två meter lång, hade två meter långt hår och svarta ringar under ögonen tjocka som cykeldäck. Om man fes för högt så kom döden och ringde på ens dörr, och sa att om inte ”det jävla oväsendet” slutade skulle han personligen vrida huvudet av mig. Jag trodde på honom och övergick från tonåring till munk-lärling. Kröp på fingertopparna och tånaglarna till toan, och spolade inte förräns döden lämnat byggnaden, för säkerhets skull.

Idag är det jag som är döden. Gnäller på grannens tonårsson:s ”vilda” festande och drar mig inte för att ringa störningsjouren och polisen om det inte är tyst 22.01 i trapphuset.

Typ..eller.njaeej,,.Det jag vill säga med det här inlägget är att någon gång måste man våga hoppa ur boet, och visserligen är det mycket knepigare att skaffa bostad nu än då, men hörru..får du chansen.. HOPPA!!!

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: