Tant Janna

Jag är 40 år och bor med Emmas pappa Pelle, vår 10-åriga dotter och en liten vovve i Karlskrona. Jag har aldrig riktigt vetat vad jag skulle bli och har därför hoppat på det ena roliga efter det andra. Pengar är bra att ha för att kunna bo och äta men sen har jag inte brytt mig så mycket mer om det, utan följt hjärtat. Det har gått alldeles utmärkt att ha samma fleecetröja i 12 år och ha köpt en kurs i jordläkning för lönen i stället. Det gäller att välja det som är viktigast 😀

 • Mina 15 första jobbår var jag i turismbranschen. Som hotellstäderska, receptionist och turistbyråassistent. Ett par år bodde jag i London och busade runt på pubar och barer.
 • Jag är utbildad informatör och pluggar foto och bildbehandling.
 • Den här och nästa termin läser jag dessutom Jungiansk psykologi och allmän psykologi 2 på Högskolan i Gävle.
 • Jag jobbar extra som jobbcoach.
 • Jag pilgrimsvandrar, gör qigong, vilar på spikmatta, sjunger och lär mig piano för att må bra
 • En roman har jag lyckats skriva som är publicerad på eget förlag: SJÖHÄXAN
 • Nästa bok har jag jobbat med i många år. Den handlar om hur man kan får styvfamiljen att fungera för alla inblandade vuxna och barn.
  Mina föräldrar har nästan aldrig bott ihop och jag har haft flera styvföräldrar som funkat helt ok. I två av mina längsta relationer blev jag själv styvmamma och det fungerade inte alls lika bra. Det var extra jobbigt för mig som visste hur barnen faktiskt kände sig och jag tyckte mig vara misslyckad och dum.Så det blev viktigt för mig att ta reda på vad jag kunde gjort annorlunda, vart alla bubblande känslor kom ifrån och hur de skulle kunna hanteras.
  Nu börjar boken bli klar och den har ett stort syfte – att få de vuxna att fatta en massa viktiga saker, så att barnen ska få det så bra som möjligt. För jag tror – vet – att en bra styvfamilj är en gudagåva, medan en som inte gör det kan sabba ett halvt liv.

Och för att lyckas i alla relationer så är kommunikation da shit. Det är vad vi sysslar med här – pratar om allt – högt och lågt. Delar med oss av erfarenheter, praktiska som känslomässiga. För ”Trollen spricker i solen” brukar man säga. Det betyder ungefär, snackar man om det läskiga, tappar det  sitt grepp om en.

Man måste snacka för att fatta att allt man tror händer bara en själv har hänt miljoner människor före och efter ens levnad, och det betyder att man är aldrig ensam.
Aldrig, aldrig ensam! Inte du Emma, och inte alla dina sköna vänner heller.

kram Tant Janna

ps. Jag var 17 när jag flyttade hemifrån tillsammans med Sussie N. Vi hatade vår pimpinetta gamla granne på 25 år och hennes präktiga pojkvän som gnällde på vår sköna efterfester. När hon kom och klagade började vi låtsashångla så hon skulle tro att vi var flator och bli generad och dra. Det funkade så där.
Så flytta du med! Det är kul att ha egen lägenhet!

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: