Om Bloggen

Emma är 17 år och bor i Stockholm och vi – den andra halvan av hennes familj, bor 53 mil bort.
Det är långt.
När vi träffas försöker man komma ikapp all vardag som hunnit gå åt däremellan.
Det är inte alltid lätt.

Därför startar vi den här bloggen. För att vi varje dag ska kunna prata, lära och guida Emma fram genom livet. För att vi ska ta vår del av vuxenansvaret så att ännu en liten fågelunge ska klara att flyga själv.

Många vuxna är ganska upptagna av sina egna liv- att hitta nya kärlekspartners, göra karriär eller kolla på tv. Så även om de bor i samma hus som sina barn ser de dem inte alls. Så är vi också ibland. Men det viktigaste jobbet som finns, och som vi försöker göra så bra vi kan, är att hjälpa nästa generation framåt. Inte för att vi alltid vet bäst, utan för att det blir så mycket lättare om det finns någon som kan hålla en i handen ibland. Den här bloggen är lite hålla-handen. Och en dag är vi gamla och behöver någon som håller våra händer, då hoppas vi ju att du finns där för oss.

Här kommer Emma (och du) att kunna få enkla mattips, tvättråd, boendeinformation, hur ränta och Internetbanker fungerar, vad man har för rättigheter och skyldigheter i samhället, om att hitta jobb m.m!
Men vi kommer också att snacka kärlek, diagnoser och Gudomlighet.
(Nej, vi är inte med i någon skum kyrka men vet lite om hur man kan samverka med Universums urkrafter eller Gud som en del kallar det)

Kort sagt, här kommer det finnas mycket mattnyttigt att plocka med sig för att kunna kasta sig ut i vuxenlivet med full vingbredd.

VIKTIGT! Allt du läser och hör ska du granska med ditt hjärta och din hjärna. Samla fakta och synpunkter men låt dem landa i din egen inre visdom. Min sanning är inte nödvändigtvis din sanning. Plocka ut det som känns vettigt och lämna det andra. Det är bara så man vandrar sin egen livsstig.

Puss! /  Pappa PelleTant Janna
Kontakt: hemifran@gmail.com 

ps: kommentera mycket och gärna! Delad klokskap är dubbel klokskap

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: