Fläckborttagning

Den i särklass största orsaken till att folk besöker den här bloggen är för att de – du söker på tvättråd. Det är ju jättekul! 🙂 Kommentera gärna om du saknar någon information så ska jag fixa det!

Jag tycker om att tvätta. När jag var liten berättade mormor om hur hon som barn under kalla  vårarna, handtvättade lakan och kläder i den iskalla ån där de bodde i Dalarna. Tvättmaskinen är verkligen en tidsbesparande nåd. Det berättar också supercoole Hans Rosling om i den här videon.

Dagens tips handlar om fläckborttagning. Kanske har du sett reklamen för Vanish? Själv höll jag på att tappa pekfingret efter att ha duttat på lite av den skiten på en fläck – och inte blev det rent efteråt. Så det rekommenderar jag inte 😦

Galltvål däremot, är en mycket effektiv och miljövänlig produkt. Aldrig har fingrarna börjat vitmögla av det.

Från Galltvålens hemsida:

Till allt som behöver rengöras kan du använda GALLTVÅL.
 • Om du har fläckar på kläder blöter du tyget, gnider in lite GALLTVÅL, arbetar upp ett lödder, låter ligga en stund och sen sköljer du med vatten eller tvättar i tvättmaskinen.
 • Annat som ska rengöras t.ex ugnen, skor, bilen mm. Ta en blöt duk eller trasa, gnid in GALLTVÅL och rengör som vanligt. Skölj med vatten och du har skinande rent.
 • Tvätta hunden eller hästen med. Blöt ordentligt, gnid in tvålen, skölj med vatten. Din hund och häst blir ren och får en mjuk och glänsande päls. Du slipper använda kemikalier och parfym till ditt djur. Suverän till ljusa hundar och hästar.
 • Feta och oljiga saker rengör du enkelt med GALLTVÅL. T.ex ugnen, spisen, grillen, gräsklipparen, båtmotor, bilen, cykel m.m.
 • Gräsfläckar försvinner lätt eftersom GALLTVÅL innehåller klorofyll.
 • Läderprodukter som skor, möbler, sadlar, halsband mm mm rengör du med GALLTVÅL Lädret blir rent och behåller sin mjukhet tack vare palmoljan och kokosoljan som finns i tvålen.
 • Kromdetaljer som rengörs med GALLTVÅL får en fantastisk lyster och glans. Testa på diskbänken!
 • Spillde du vin över den fina vita duken? Ingen fara, GALLTVÅL fixar fläcken!
 • Upptäckte du en fläck som var kvar på tröjan efter tvätten? Svårt att lösa? Nej, inga problem, GALLTVÅL tar även bort redan tvättade fläckar!
 • Trolleri eller? Nej, givetvis finns det fläckar som inte GALLTVÅL rår på men då hjälper oftast inget annat heller.
Categories: Städning, Tvättstugan | 3 kommentarer

Inläggsnavigering

3 thoughts on “Fläckborttagning

 1. Galltvål till rengöring av ugn? Det visste jag inte, personligen rekommenderar jag såpa, men det kanske är värt att prova! 🙂

  • Ja jag blev också förvånad. För att inte tala om hundbad! Min lilla spaniel ska få utgöra försökskanin till midsommar ;O Fin hemsida du har!

 2. Vilka superbra tips!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: