Reality check

Nerver. Överallt nerver i kroppen. Syn, känsel, balans, hörsel, doft, temperatur….miljarders små rackare skickar ständig information till hjärnans olika centran för respektive sinne (man har hittills hittat 21 sinnen, inte bara de fem vi lärt oss i skolan.) Automatiskt, utan att vi märker det gör de sitt jobb tills vi dör.

Men ibland är vi störda av sinnena utan att märka det. Kanske har vi gått med en smärta så länge att den inte känns medvetet men påverkar oss ändå – humöret blir lynnigt och relationerna försämras. Genom att uppmärksamma den fysiska och psykiska verkligheten mår vi bättre för stunden – och på lång sikt.

När jag är ute och går gör jag ofta en reality check. Jag känner av hur hela mitt system mår. Ibland kan man upptäcka en sån enkel sak som lite grus i dojan som retat  foten men inte nått medvetandet.

 • Börja i fötterna, jordningen och den fysiska balansen. Hur känns hälarna? Någon spricka som gör att du måste gå lite snett? Ingen elak nagel som sticker in i tån?
 • Vaderna och knäna. Går du rakt eller har en gammal knäskada gjort att du alltid lutar lite åt höger eller vänster?
  Jag läste om en gammal gubbe hade gått snett hela livet men aldrig märkt det förrän han såg sig själv på film. Eftersom han var snickare gjorde han ett litet vattenpass som han satte på glasögonen, då kunde han räta upp sig själv.
  Fiffigt va?
 • Underlivet. Ibland kan det svida lätt av en urinvägsinfektion. Mens på gång? Då värker kanske äggstockarna lite.En fd. svärfar brukade efter några öl säga:
  ”Jag undrar om jag är pissnödig eller kåt?”
  Sådant är bra att känna skillnaden på 🙂
 •  Magont eller molande smärta i ländryggen? Hungrig?
 • Andningen! Om du går lite raskt börjar du oftast automatiskt andas rätt med djupa drag ner i  magen. Du masserar dina inre delar och syresätter blodet och hjärnan så du mår fysiskt och psykiskt bättre.
  Ta för vana att alltid dra 3 djupa andetag varje hel timme.
 • Rinner näsan, dålig smak i munnen eller tandvärk?
 • Tankar. Vilka tankar är i huvudet? Upprepas samma hela tiden? Eller far de runt random som popcorn?
  Hitta på något stärkande mantra(en mening) som du upprepar gång på gång i takt med vandringen. Den stillar dig och hjälper till att bygga upp nya, fräscha tankemönster. Kanske:

  – Jag i dig – du i mig
  – Jag är fred
  – Tro, hopp, kärlek
  – Jag älskar dig [ditt namn]

Genom att medvetet gå igenom sin varelse kommer man i kontakt med kroppen. Det är viktigt att uppmärksamma den för att lära sig märka smygande förändringar. Många människor dör i onödan för att de förtränger symptom på sjukdomar som kan botas om de upptäcks i ett tidigt stadium.

När man medvetet känner in sina rörelser och kroppsområden blir kroppen en vän och ingen man vill fylla med skräpmat eller droger; någon man vördar och älskar oavsett hur den ser ut. För allt levande är perfektion, det gäller bara att ÖPPNA SINNENA och uppfatta det.

Skönt, klassiskt mantra att ligga och vila till i 10 minuter:

Categories: Kropp & Själ, Tant Janna | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: