Att surfa – inte drunkna – på hormonvågorna

Hjärnan är en absolut magisk plats. Det är där ditt liv befinner sig. Glädje, kåthet, sorg, oro – allt är styrt av signalsubstanser. Dessa förändras hela tiden under dagen och livet. I puberteten rusar könshormonerna till, i medelålderns planar de ut. Du är på ett sätt samma person men ändå inte. Kroppens alla celler är helt utbytta på ungefär ett år. Tankarna styr dina känslor och tvärtom. Omgivningen påverkar dig utifrån men du kan genom att känna dig själv välja att inte gå igång och dras med i negativa spiraler (i alla fall inte för länge) utan hålla dig i glädjens dans.

Som kvinna har man chansen att genom sin menscykel hitta en direkt ingång till sin vackra kropp. För en dagbok över en månad. Börja med första mensdagen. Exakt hur och var känns det – huvudvärk, magvärk, känslig för smaker och lukter? Hur länge varar blödningen? Ungefär 14 dagar senare kommer du att få ägglossning. Nu är det extra stor risk/chans att bli gravid. Klicka in på den här jättebraiga menskalendern som på ett humoristiskt sätt beskriver dag för dag:

”Dag 22: Nu sjunker nivån av serotonin, hjärnans eget ”lyckoämne”.
Som tur är kan du hitta det i choklad också. Gud är en kvinna!”

När du lär dig förstå och spela på kroppen som ett instrument, vet du när det är bästa dagen för att söka det där roliga jobbet eller stöta på supersnyggingen på Konsum, eller när det finns risk för att du ballar ut helt under en pms-rush. Alkohol och pms är en riktigt eldfarlig kombination = stor risk för att hamna i bråk och skämma ut sig rejält. Inga partyn under de dagarna!

Länk till bra informationssida om hur det blir barn och hur mensen funkar

Categories: Alkohol och narkotika, Att bli som man vart, Kön, Kropp & Själ, Pepp, Relationer, Sex och kärlek, Tant Janna | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: