Håll fast vid ditt guld som en livbåtsplats på Titanic!

Du ser det överallt – guldköparna. Förförisk reklam på tv och glittriga montrar i köpcentran. De är ute efter det enda som kommer att ha något värde när ekonomin en gång för alla sjunker till botten som Titanic. Vi har redan kört in i isberget. Vattnet forsar in på nedre däck – Grekland, Italien, Portugal. Vi som sitter högre upp i fartyget klarar oss ett tag till, men ingen oavsett klass, klarar sig emot vattnets enorma kraft och kylan.

Så håll fast i de enda tillgångar som har ett värde som håller – ädelmetallerna. De som människor i alla tider haft nytta av till skillnad mot papper med färgtryck på. Har du mycket pengar, köp guld för dem. Har du lite eller inga pengar, vad du än gör – sälj aldrig mormors gamla vigselring till guldskojarna. Håll fast vid det lilla du har.
It’s gonna be a bumpy ride. 😦

(Edit: Idag skriver DN om att Sverige sålt av guld som skulle vara värt mycket, mycket mer idag än då de sålde för några år sedan och att det är bättre med statsobligationer… Det är papper med lite mindre färgtyck på. Håll i ringarna och halsbanden säger jag bara!)

Det här reportaget handlar om att både Saddam Hussein och Khadaffi hade planer på att låta antingen Euro eller guld bli den enda valuta de skulle ta emot när de sålde olja. Det skulle betyda att USA med sina pappersdollars förlorade sin världsmakt och att det var därför de startade krigen i Irak och Libyen… Kan det vara så?

Categories: Ekonomi, Samhälle | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: