Att inte ha så bråttom för barnens skull

– Men om det är något jag gillar hos mig själv så är det att jag förråder mina åsikter hela tiden, säger hon [Mia Skäringer] i Svenska Dagbladet. Prövar nytt, känner efter, förkastar och prövar något annat.

Och nu är hon alltså sambo i en vacker villa med orkidéer utanför fönstren. Med barnen varannan vecka. (Expressen 111113)

Att skilja sig kan ibland vara nödvändigt. Forskning visar att barn som lever i en krigszon där föräldrarna ständigt bråkar, mår mycket dåligt av det. Det är en sak.

Men en helt annan sak är att inte låta tiden läka såren. Att dra in nya partners i barnens hem innan de fått stilla sig och landa i omställningen. Och det gäller inte bara biologiska barn. Har man varit en vuxen som funnits i ett barns liv gäller samma sak. Det måste få chansen att sörja den förlust som skilsmässa alltid innebär.

Är det något jag verkligen önskar hade varit annorlunda, så är det att jag och mina styvbarns pappor kunde ha väntat lite. Gett barnen tid att vänja sig vid tanken på mig. 😦

Men passionen och rädslan för ensamheten är kraftfulla konkurrenter till barns behov, och de har oftast inte en chans när mamma och pappa jagar vidare i relationskarusellen. Nej, man behöver inte avstå vuxenkärleken, men man kan låta den manifestera sig på så många olika sätt – inte genom att omedelbart slå ihop sina ekonomiska påsar under samma tak.

Vill man på allvar att den nya relationen – och de gamla relationerna, till barnen och exet -ska hålla längre än den korta tid som endorfinkicken sitter i efter en förälskelse, gör man klokt i att ta det varligt. Suga på karamellen. Ha varsin lägenhet på samma gata, dela sommartorp och lära sig längta lite. Myten om  samboskap och parmiddagar som det enda rätta, måste inte återfödas (för att sedan dö) i förhållande efter förhållande.

Categories: Barn, Boende, Ekonomi, Familjesnack, Kropp & Själ, Relationer, Sex och kärlek | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: