Sitt still i båten

Vi lever i ett riktigt rörigt tidevarv just nu. Saker såsom ekonomin som den sett ut i över 300 år, håller på att falla sönder framför våra ögon.

EU kommer troligen inte att finnas om 10 år kanske inte ens 3 år. Människor går ut och protesterar på gator och torg över hela världen – mot att regeringar inte sköter sitt jobb och tar hand om sina medborgare.

I USA som i alla fall har varit världens rikaste land, har folk 2-3 olika, skitdåligt betalda jobb och ändå klarar de sig knappt utan kastas ut på gatan som hemlösa. Vanliga Svenssons med höga utbildningar och sånt, inte bara knarkar-Gösta alltså. (eller George kanske de heter :D) Kolla deras rörande handskrivna dokument här

Det är svårt att få överblick på situationen. Mycket av oron, tjattret – och kriget om makten pågår på Internet. En del är säkra på att vi rör oss mot jordens undergång, andra sätter händerna för ögonen och öronen helt och säger att det till exempel inte alls finns något klimathot. Vad fasen ska man tro?

Helena Mattsson var på femmans Outsiders häromveckan. Man kan tycka vad man vill och en del anser nog henne vara en galenpanna, men om man bortser från sitt egna behov av att döma andra finns det en hel del att lära av hennes tänk inför framtiden. Hon lever off-grid, det vill säga har gjort sig oberoende av el-bolag, bor nästan gratis i sitt egenbyggda, ekologiska lilla hus på hjul osv.

Särskilt den här texten som hon skrivit om att vara slav under lån är jättebra. Den borde fanimej vara obligatorisk som utbildning i grundskolan!

Rent praktiskt så ser man alltså till att inte dra på sig skulder så att om/när det riktigt tunga ekonomiska magplasket kommer om något år eller så, så dras man inte med som ett flöte mot botten.

Det gäller att hålla sig långt från turbulensen, sitta still i båten och sköta sitt eget. Nej, jag menar inte att man ska fega ur eller inte stå upp för det man tror på. Men det bästa man kan göra är att inte dras med i det upphetsade läget.

Man förankrar sig själv genom meditation och goda cirklar av samtal och möten med människor som är positiva och vill väl.
Sinnesro är avgörande för att kunna uppfatta det som sker och eventuellt agera snabbt om det behövs.

Du ska inte vara rädd men förberedd!

Categories: Övrigt | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: