Jiddra inte!

Sådana här ställen gillar jag -IRL och på Facebook! Raka puckar från folk som vet vad de snackar om.

Stiftelsen Jiddra inte

”Patrik Pelosio växte upp under problematiska förhållanden i ett nedgånget område. Patrik Pelosio hamnade tidigt i en spiral av våld och kriminalitet.
Men mot alla odds lyckades Patrik bryta den negativa spiralen och arbetar idag sedan många år mot våld, droger och rasism.
Han vet vad som kan hända när unga tjejer och killar hamnar snett och känner ett starkt utanförskap. Då greppar de efter första bästa gruppering som ger dem ett sammanhang. De ser inget val framför sig, de känner inte till att det finns alternativ och sedan är de inne i en destruktiv spiral som är svår att bryta. Idag föreläser Patrik om detta för skolor, företag och organisationer, ofta tillsammans med förintelseöverlevaren Emerich Roth som grundat Emerichfonden mot våld och för medmänsklighet.
Patrik Pelosio berättar sin historia i boken Jiddra Inte och ur det arbetet föddes Stiftelsen med samma namn. Ideén till stiftelsen föddes ur insikten: för att kunna välja behöver man känna till att det finns alternativ; och det vill vi ge ungdomar.”

Categories: Övrigt | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: