Pojkkraft

Det är superbra att Linni får vara den hon är och krossa könsgränserna.
Jag längtar tills nästa såpopera-tävling när en kille får lika mycket cred och kärlek för att ta gränsen från andra hållet. För det är ju minst lika okej eller hur!

Men killar har det inte lika lätt. De är mycket mer fasta i strukturer än vi tjejer är. Därför är det otroligt viktigt att peppa de killar som också vill expandera. Att inte trycka ner och förlöjliga den som vill jobba med barn, tycker det är snyggt med glittriga kläder eller vad det nu är som någon hittat på att det bara skulle tillhöra tjej-världen. Att inte kalla dem bögiga och skratta åt dem, utan ge samma chans att leka med identitet och tillhörighet som Linni och alla andra coola pojkflickor får.

Billy Elliot  är en av de allra bästa filmerna jag vet. En ung grabb i Englands riktigt tunga gruvdistrikt på 1980-talet. Den hårda manskulturen är ett sätt att överleva de jävliga förhållandena och rädslan för arbetslöshet. Då upptäcker Billy balett och ställer allt på huvudet. Förutom Billy själv är pappan helt underbart spelad. Dessutom – såå bra dansscener.

Categories: Kropp & Själ, Pepp | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: