Allt själv

I DN idag finns en krönika om hur Marijana och kompis sitter på en restaurang. En kille sätter sig riktigt nära dem och hon blir lite irriterad men säger inget. Rätt vad det är stjäl killen kompisens mobil från bordet och försöker sticka iväg! De flyger efter snubben, hoppar på honom och tar tillbaks mobilen – och han går sen bara rakt ut ur lokalen. Trots att alla andra gäster sett händelsen, gör ingen något. Och Marijana frågar:
Ska man behöva göra allt själv?

Ja. Det är hela syftet med den här bloggen. Man måste göra allt själv. Inte bara det gamla vanliga städa-laga mat-jobba utan det välfärdssamhälle som fanns under några tiotals år börjar sakta försvinna.
Det kan man ha åsikter om – hur blev det så, hur  ska det gå? Men det hjälper inte för stunden. För stunden måste vi gå från att ha omhädertagits från vaggan till graven, till att fatta att vi lever i Robinson Sweden 2011. Smartast överlever.

För vår poliskår utreder bara 3 brott per polis och år. Akutmottagningarna är så överfulla att den bästa personalen säger upp sig, de som är kvar kan inte ens gipsa ett ben. Rättigheterna som står i lagen kommer inte naturligt utan de måste man själv hitta och driva, driva, driva igenom för att möjligen få dem. Ekonomin är i upplösningstillstånd.

Bloggen ska verkligen försöka att visa på alla tokigheter så att de blir lättare att ta sig igenom eller genomskåda. Det sitter till exempel massor av uppblåsta vuxna på höga positioner i samhället som bara kostar skattepengar och inte gör ett smack. När man börjar se dem för vad de är blir det som sagan ”Kejsarens nya kläder” – men kolla, h*n är naken!

Du behöver också jobba förebyggande. För att inte hamna i de systemen i samhället som bryter ner en både psykiskt och fysiskt gäller det att hålla sig utanför dem genom att ansvara för sig själv.  Sköta om hälsan, välja rätt kompisar som inte håller på med dumheter så det kommer ”shit from the fan”, hitta egen försörjning snabbt för att inte hamna i bidragsträsket som suger livskraften ur en, lära sig leva billigt för att ens slippa behöva så mycket pengar osv.

Även om framtiden kan låta deprimerande och tung är det tvärtom! Det här är förändringens tider och då finns det enormt mycket fler möjligheter än vanligt.
Om bara 20 år är det du som läser detta som har makten – över mig och barnen. Jag önskar att du ska vara klokare än många av dem som leder planeten nu. Och för att förändra måste man börja med sig själv.

Det går inte att kräva mer ansvar, högre moral, respekt och kärlek av andra, om man inte är villig att ta och ge det själv. Alla måste vi gå från att vara en liten ovetandes kattunge till att bli en allsmäktig Aslan i våra egna liv. Det kräver kunskap och mod och kommer att kosta på. Men ey, vi hjälps åt. Den mänskliga resan är på ett sätt unik – men ändå helt universell. Vi är ju alla i samma båt sedan tidernas begynnelse.

”Var förändringen du önskar se i världen”
Mahatma Gandhi

Categories: Jobb & Skola, Pepp, Relationer, Tant Janna | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: