Ringa läskiga samtal

Många människor tycker det är läskigt att ringa till myndigheter och såna de inte känner. En gammal svärmor till mig var 63 år och vågade aldrig ringa någonstans, det fick hennes gubbe göra. En dag dog han…jag undrar hur det gick då. Nej, så kan vi inte ha det.

Ju mer sällan man ringer desto värre blir det, därför är ett tips:

Telefonträningring helt ofarliga samtal. Till simhallen och fråga om öppettiderna. Till Dagens Nyheter och fråga vad en årsprenumeration kostar. Till kommunen och fråga vart man skickar in bygglov. Du kommer att mötas av trevliga telefonister som gått charmkurser och vill hjälpa till. Det känns bra. Du är på gång.

Klä upp dig – När det är dags för det där STORA samtalet – en arbetsgivare, fråga-chans-på-killen, kräva din rätt till bostadsbidrag. Då ska du klä upp dig för situationen. Att sitta i sunkiga gympabrallor med en cig hängande i mungipan ger dig inte den pondus du behöver. Fräsch makeup, rena kläder, parfymdutt och självsäkert leende i spegeln. Även om det kanske inte känns självsäkert så ”fake it ‘til you make it”. Hjärnan kommer att tro dig ganska snabbt.

Det handlar om att gå in i en roll, att vara exakt så kraftfull och övertygande som behövs för att du ska få vad du vill ha. Att ställa om de inre energierna så att surtanten på Försäkringskassan känner de vibbarna och besvarar dig med den respekt och service du förtjänar.

Det är inte säkert att det ändå blir som du vill, men om hon trots allt säger nej kan du ta det som den dam du är. Lugnt och samlat – för att angripa problemet från ett annat håll i stället 😀

puss/ Tant Janna

Categories: Jobb & Skola, Pepp, Tant Janna | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: