Gå din egen väg

Det är lätt att tro att man måste följa efter alla andra, men om man vet vad man vill finns miljoner andra stigar att ta bara man öppnar ögonen lite. Man ska inte vara rädd för att hoppa på jobb som i början kanske verkar tråkiga. Man kan alltid lära sig något, hitta schyssta kontakter som tar en vidare, få papper på vad man gjort med sin tid – och inte minst pengar att röra sig med.

För mig har städning hängt med hela livet till och från. Det är perfekt med ett yrke som sitter i kroppen och som det alltid finns behov av. Det räddade mig från ett urtrist gymnasium, gav extrapengar under min mammaledighet och nu har jag en liten firma för att bättra på studielånet. För mig som är författare är det perfekt att möta människor i deras hemmiljö – jag får många idéer till nya böcker. Dessutom blir det en bra träning som jag får betalt för! Bättre kan det ju inte bli 🙂

Så dissa inte bara för att andra säger och tycker en massa saker utan följ den kanske krokiga väg som krävs för att du ska nå ditt mål. De kompisar som betyder så oerhört mycket idag, kommer du säkert inte ens att ha kontakt med om15 år, så deras eventuellt negativa åsikter om din framtid är totalt ointressanta.

Categories: Jobb & Skola, Pepp | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: